Bihar megyében 441 gyógyult eset van

A szombat reggel 8.30 órás adatok szerint Bihar megyében 146 személy volt intézményi karanténban (pénteken 161-en voltak) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban pénteken 124 embert (pénteken 115-öt) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 441 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ez a szám négy fővel növekedett az előző naphoz képest. A gyógyulási arány 82,12 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök péntek reggeltől szombat reggel 8.30 óráig 1039 otthoni elszigeteltségben lévő személy ellenőriztek, ebben a tevékenységben 320 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 54-en – a megyében még működő két intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 21-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, és az ellenőrzésekben vettek részt.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 21 munkatársa a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál dolgozott, ott két alkalommal fertőtlenítették a szűrősátrakat, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

A készültségi állapot előírásainak megszegése miatt egy bűnvádi eljárás indult.

2020.05.23
Galéria
Képünk illusztráció