Ellenőrzik az otthoni elszigeteltség betartását

A hétfő reggeli adatok szerint Bihar megyében 82 személy volt intézményi karanténban (vasárnap 85-en voltak) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban hétfőn 119 embert (vasárnap 122-t) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 441 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ma nem volt újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 80,77 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök vasárnap reggeltől hétfőn reggel 8 óráig 981 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 259 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 49-en – a megyében még működő két intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 20-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 17 munkatársa a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál dolgozott, egy alkalommal szállítottak az országba hazatért embereket olyan tömegközlekedési állomásra, ahonnan elutazhattak saját megyéjükbe, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

2020.05.25
Galéria
Képünk illusztráció