Hatszáznál többen kerültek otthoni karanténba

A kedd reggeli adatok szerint Bihar megyében 67 személy volt intézményi karanténban (hétfőn 82-en voltak) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban hétfőn 122 embert (hétfőn 119-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 448 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami hét újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 81,6 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök hétfő reggeltől kedd reggel 8 óráig 1610 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 310 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 43-an – a megyében még működő két intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 19-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 17 munkatársa a borsi határátkelőnél és az Iris hotel közelében kialakított szűrőpontoknál dolgozott, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

2020.05.26
Galéria
Képünk illusztráció