Négy újabb gyógyult eset van megyénkben

A szombat reggeli adatok szerint Bihar megyében 12 személy volt intézményi karanténban (tegnap 11) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban szombaton 176 embert (pénteken 159-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 458 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami négy újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 78,69 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök péntek reggeltől szombat 8 óráig 1862 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 315 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 43-an – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 19-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 20 munkatársa a borsi határátkelőnél és az Iris hotel közelében kialakított szűrőpontnál dolgozott – innen szállítják tovább az országba gyalog érkezőket –, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt két esetben bírságoltak, összesen 2000 lej értékben.

2020.05.30
Galéria
Képünk illusztráció