Tucatnyian vannak még karanténban

A vasárnap reggeli adatok szerint Bihar megyében 12 személy volt intézményi karanténban, akárcsak tegnap – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban vasárnap 155 embert (szombaton 176-ot) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 458 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ma nincs újabb gyógyult. A gyógyulási arány 78,15 százalékos megyénkben, és eddig 22 haláleset történt

A rendőrök és a helyi rendőrök szombat reggeltől vasárnap reggel 8 óráig 1727 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 283 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 50-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 24-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 26 munkatársa a borsi határátkelőnél és az Iris hotel közelében kialakított szűrőpontnál dolgozott – innen szállítják tovább az országba gyalog érkezőket –, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

2020.05.31
Galéria
Képünk illusztráció