Nyolc új gyógyult eset van

A csütörtök reggeli adatok szerint Bihar megyében 29 személy volt intézményi karanténban (tegnap 22) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban 183 embert (szerdán 192-t) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 477 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ez nyolc újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 76,08 százalékos megyénkben, ahol eddig 22 haláleset történt

A rendőrök és a helyi rendőrök szerda reggeltől csütörtök reggel 8 óráig 1726 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, és három esetben szállítottak haza embereket otthoni elszigeteltségbe, ebben a tevékenységben 301 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 41-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 19-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 17 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, egy esetben szállítottak embereket karanténba és a megyehatárig, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

A készenléti állapot előírásainak megszegéséért három alkalommal bírságoltak 6000 lej értékben.

2020.06.04
Galéria
Képünk illusztráció