Bérmálások, vesperás, orgonaest, szentségimádás

Május 19-én, szombaton a 11 órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök 7 mezőbikácsi fiatalt részesít a keresztény nagykorúság szentségében a helyi plébániatemplomban. A fiatalokat dr. Fügedy Antal Levente plébános készítette fel.

Május 20-án, pünkösdvasárnap a 11 órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök 34 fiatalnak és 6 felnőttnek szolgáltatja ki a bérmálás szentségét a nagyváradi székesegyházban.

Szentmise a Vártemplomban

Május 20-án, a hónap harmadik vasárnapján 16 órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai a jelen levő papokkal és hívekkel közösen esti dicsérettel (vesperás) egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka dr. Lőrincz Ottó esperes-kanonok.

Várad-szőllősi zenei estek

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Várad-szőllősi Római Katolikus Plébánia közös szervezésében május 20-án, vasárnap 19 órakor folytatódik a Várad-szőllősi zenei estek című programsorozat. A harmadik alkalom előadója Garai Zsolt orgonaművész, a nagyváradi Emanuel Egyetem zenei tanszékének adjunktusa. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szentségimádás Váradszentmártonban és Krasznán

Május harmadik vasárnapján, 20-án Váradszentmártonban és Krasznán lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.05.15