Nem köszöntik nyilvánosan az aranylakodalmasokat

Az oklevelet és a pénzt megkapják

A járványügyi előírások miatt mostanában nem szerveznek ünnepséget a nagyváradi városháza dísztermében az aranylakodalmasoknak és a 100. évüket betöltötteknek.

Az 50. házassági évfordulójukat ünneplő nagyváradi házaspároknak továbbra is jár az oklevél és az 500 lej, tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata. A párok az oklevelet és a pénzt a hivatal pénztárában (földszint, 16-os iroda) vehetik át, miután telefonon időpontot egyeztettek. Azokat a házaspárokat, akik március 2. – június 3. között nyújtották be e célból irataikat, telefonon hívták, ők mától június 11-éig naponta 13 és 15 óra között vehetik át az oklevelet és a pénzt.

Az érintettek az anyakönyvi hivatalnál (földszint, 12-es iroda) nyújthatják be kérvényüket, de elküldhetik azokat a starecivila@evp-oradea.ro e-mail-címre vagy a 0259/408–872-es telefonszámra is. A kérvény letölthető innen, ehhez a házastársak személyi igazolványát és a házasságlevelet kell mellékelni. A közlemény arra is emlékeztet, hogy a 100. évüket betöltött nagyváradi lakosok ezer lejt kapnak, az ehhez szükséges kérvényt szintén letölthetik.

2020.06.09
Galéria
Képünk illusztráció
Kulcsszavak: