Elterelik a forgalmat a megyei kórház előtt

A kórház sürgősségi részlegét a felújítás miatt konténerekbe költöztették, ezért van szükség a járműforgalom elterelésére.

A következő három hónapban a jelenlegi mentőautó-parkolóban elhelyezett 43 konténerben fogadják majd a megyei kórház sürgősségi részlegére érkező pácienseket, emiatt a páciensek szállítását és a mentők forgalmát is átirányították, tájékozatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya. A változtatások a gyalogosokat nem érintik, az autósoknak az alább felsoroltakat kell figyelembe venniük.

A Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház előtti parkoló elkerített részén csak a mentőautók állhatnak meg. A Dózsa György utcáról érkezőket a parkolón keresztül a Louis Pasteur utcára terelik, kötelező lesz balra tartani.

A két parkoló közötti folyosót csak a mentők és a gyorsmentők használhatják.

A Pasteur utcáról a kórház felé csak a páciensek és kísérőik, valamint a 102-es,104-es és 106-os számú tömbházak lakói hajthatnak be.

A kórház belső parkolójába csak a mentőautók (a magánkórházakéi is) és a gyorsmentők mehetnek be. Ha egyszerre nagyon sok mentő érkezik, azok a konténerek mellett, a Dózsa utca külső sávján is várakozhatnak.

2020.06.12
Galéria