Nyolc újabb gyógyult eset van

A szombat reggeli adatok szerint Bihar megyében 26 személy volt intézményi karanténban, akárcsak tegnap – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 139 embert (pénteken 132-t) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 528 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ez nyolc újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 81,11 százalékos megyénkben, ahol eddig 22 haláleset történt.

A rendőrök és a helyi rendőrök péntek reggeltől szombat reggel 8 óráig 1562 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 308 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 63-an – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 18-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 22 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt két alkalommal bírságoltak, összesen kétezer lej értékben.

2020.06.13
Galéria
Képünk illusztráció