Ezernél többen vannak otthoni elszigetletségben

A hétfő reggeli adatok szerint Bihar megyében 25 személy volt intézményi karanténban, akárcsak tegnap – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 131 embert (vasárnap 136-ot) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 528 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ma nincs újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 80,24 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök vasárnap reggeltől hétfőn reggel 8 óráig 1004 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 221 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 52-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 23-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 13 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt két alkalommal bírságoltak, összesen háromezer lej értékben.

2020.06.15
Galéria
Képünk illusztráció