Tegye közzé, ha elvesztette a munkakönyvét

A munkakönyv helyett csak akkor fogadnak el más igazolást a szolgálati időről, ha a kérvényező a Hivatalos Közlönyben közzéteszi munkakönyvének elvesztését, tájékoztatott a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár.

A nyugdíjhivatalnál csak akkor fogadhatnak el más igazolást a munkakönyv helyett, ha a Hivatalos Közlönyben megjelent a munkakönyv elvesztéséről szóló hirdetés, tájékoztatott a nyugdíjpénztár a legújabb változtatásról. A hirdetést a Hivatalos Közlöny partnereinél lehet megjelentetni, a kapott elismervényt pedig csatolni kell a nyugdíjazáshoz szükséges iratokhoz.

A szolgálati időről igazolást adhatnak a munkaadók vagy az archívumok kezelői, az igazolás kibocsátásához is szükséges a munkakönyv elvesztésének közzététele.

Az igazolásokban szerepelnie kell az iktatószámnak és az iktatás időpontjának, a munkaadó elnevezésétnek, az alkalmazott adatainak, a munkaviszony időtartamának (annak kezdetének és megszűnésének időpontja). Tartalmaznia kell továbbá az alkalmazás jogalapját, szakmájának, tisztségének stb. megnevezését, a fizetés összegét, illetve az esetleges egyéb juttatásokat, azok arányát vagy összegét, a juttatások időtartamát és jogalapját, valamint az igazolást kibocsátó pecsétjét is.

2020.06.15
Galéria