Újabb 13 gyógyult esetről tájékoztattak

A kedd reggeli adatok szerint Bihar megyében 23 személy volt intézményi karanténban (tegnap 25-en) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 123 embert (hétfőn 131-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 541 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami 13 újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 82,1 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök hétfő reggeltől kedd reggel 8 óráig 1023 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 277 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 45-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 18-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség tíz munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt három alkalommal bírságoltak, összesen 6200 lej értékben.

2020.06.16
Galéria
Képünk illusztráció