Hét újabb gyógyult eset van megyénkben

A szerda reggeli adatok szerint Bihar megyében 19 személy volt intézményi karanténban (tegnap 23-an) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 119 embert (kedden 123-at) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 548 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami hét újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 83,16 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök kedd reggeltől szerda reggel 8 óráig 1142 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 285 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 40-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 18-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség hét munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt tíz alkalommal bírságoltak, összesen 33 ezer lej értékben.

2020.06.17
Galéria
Képünk illusztráció