Hat újabb gyógyult eset van megyénkben

A csütörtök reggeli adatok szerint Bihar megyében 9 személy volt intézményi karanténban (tegnap 19) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 110 embert (szerdán 119-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 554 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami hét újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 83,94 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök kedd reggeltől szerda reggel 8 óráig 1370 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 308 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 41-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 16-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 11 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt nyolc alkalommal bírságoltak, összesen 12 ezer lej értékben.

2020.06.18
Galéria
Képünk illusztráció