Újabb 27 gyógyult eset van megyénkben

A péntek reggeli adatok szerint Bihar megyében 9 személy volt intézményi karanténban, akárcsak tegnap – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 97 embert (csütörtökön 110-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 571 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami 27 újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 86,52 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök csütörtök reggeltől péntek reggel 8 óráig 1326 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 241 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 44-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 18-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 10 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megszegése miatt egy alkalommal bírságoltak, összesen 500 lej értékben.

2020.06.19
Galéria