Két újabb gyógyult eset van megyénkben

A szombat reggeli adatok szerint Bihar megyében 7 személy volt intézményi karanténban (tegnap 9) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 88 embert (pénteken 97-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 573 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami két újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 86,3 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök péntek reggeltől szombat reggel 8 óráig 1342 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 267 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 44-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 18-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 10 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

2020.06.20
Galéria
Képünk illusztráció