Nyolc újabb gyógyult eset van

A kedd reggeli adatok szerint Bihar megyében 7 személy volt intézményi karanténban, akárcsak tegnap – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 87 embert (hétfőn 86-ot) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 581 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami nyolc újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 87,5 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök hétfőn reggeltől kedd reggel 8 óráig 1026 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 270 rendőr és helyi rendőr vett részt, illetve egyszer otthoni elszigeteltségbe szállítottak embereket. A csendőrök – összesen 38-an – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 12-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség tíz munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A sürgősségi állapot előírásainak megszegése miatt egy esetben bírságoltak ezer lej értékben és egy bűnvádi eljárást indítottak.

 

2020.06.23
Galéria
Képünk illusztráció