Két újabb eset van megyénkben

A szerda reggeli adatok szerint Bihar megyében 7 személy volt intézményi karanténban, akárcsak tegnap – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 92 embert (kedden 87-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 583 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami két újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 87,67 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök kedd reggeltől szerda reggel 8 óráig 1326 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 291 rendőr és helyi rendőr vett részt, illetve egyszer otthoni elszigeteltségbe szállítottak embereket. A csendőrök – összesen 46-an – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 19-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 11 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

2020.06.24
Galéria
Képünk illusztráció