Egy újabb gyógyult eset van

A csütörtök reggeli adatok szerint Bihar megyében 7 személy volt intézményi karanténban, akárcsak tegnap – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 89 embert (szerdán 92-t) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 584 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami egy újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 87,56 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök szerda reggeltől csütörtök reggel 8 óráig 847 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 315 rendőr és helyi rendőr vett részt, illetve egyszer otthoni elszigeteltségbe szállítottak embereket. A csendőrök – összesen 35-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 19-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 21 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A szükségállapot előrírásainak megsértésért egy, ezer lej értékű bírságot szabtak ki.

2020.06.25
Galéria
Képünk illusztráció