Kivilágítanak egyes gyalogátkelőhelyeket

Csütörtökön megtartották a nagyváradi önkormányzati képviselő-testület júniusi rendes ülését.

Egyhangúlag szavazták meg a tanácstagok azt a participatív költségvetésben támogatásra javasolt tervet, mely szerint Led-lámpákkal világítanának ki nagyváradi gyalogátkelőhelyeket, olyanokat, amelyeknél nincs villanyrendőr. Az áfával 556,4 ezer lej értékű projekt keretében többek között a Körös (ma T. Vladimirescu) utca, a Decebal és Dacia sugárutak, a Nagyvásár tér és Petőfi park, valamint a Kolozsvári és Aradi út gyalogátkelőit is kivilágítják.

Július 1-től kevéssel ugyan, de emelik a vízdíjakat Nagyváradon. Az ivóvíz köbmétere 3,84 lejbe kerül az eddigi 3,75 lej helyett, a csatornadíj 2,27 lejtől 2,32 lejre nő, az esővíz-elvezetésért pedig 0,49 lej helyett 0,50 lejt fizetünk majd.

Egy tavalyi bírósági, illetve ítélőtáblai döntés nyomán megváltoztatták a belvárosi üzletek nyitva tartását szabályzó határozatot. Az ítélet ugyanis érvénytelenítette a szabályzat gyógyszertárakra vonatkozó előírásait, így azoknak nem kötelező betartani a szabályzatban foglalt nyitva tartási időket. A szabályzat szerint április 15. és október 15. között hétfőtől szombatig nyolc órán át, 11 és 19 óra között, míg vasárnap hat órán át, 12 és 18 óra között, október 16. és április 14. között pedig hét közben hat órán át, 11 és 17 óra között, vasárnap öt órán át, 12 és 17 óra között kell nyitva tartaniuk az üzleteknek.

2020.06.25
Galéria
A tanácstagoknak is tartaniuk kell a távolságot