Négy gyógyult eset van

A péntek reggeli adatok szerint Bihar megyében 5 személy volt intézményi karanténban (tegnap 7) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 63 embert (tegnap 89-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 588 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, négy újabb gyógyult eset van. A gyógyulási arány 88,16 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök csütörtök reggeltől péntek reggel 8 óráig 899 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 315 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 42-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 21-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 14 munkatársa négy fertőtlenítésben vett részt, biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A készenléti állapot előírásainak megsértésért nyolc bírságot szabtak ki összesen 12 350 lej értékben.

2020.06.26
Galéria