Két újabb gyógyult esetet vettek nyilvántartásba

A vasárnap reggeli adatok szerint Bihar megyében 7 személy volt intézményi karanténban (tegnap 8) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 43 embert (pénteken 44-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 619 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ami két újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 93,39 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök szombat reggeltől vasárnap reggel 8 óráig 635 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 222 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 50-en – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 22-en a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot, továbbá részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 25 munkatársa négy fertőtlenítésben vett részt, biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

 

2020.06.28
Galéria
Képünk illusztráció