Ma sincs újabb gyógyult eset megyénkben

A szerda reggeli adatok szerint Bihar megyében hat személy volt intézményi karanténban (tegnap hét) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban ma 14 embert (tegnap 39-et) kezeltek koronavírus-fertőzéssel. Eddig összesen 625 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ma nincs újabb gyógyult eset. A gyógyulási arány 93 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök kedd reggeltől szerda reggel 8 óráig 730 otthoni elszigeteltségben lévő személyt ellenőriztek, ebben a tevékenységben 293 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 36-an – a megyében még működő egy intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük hárman részt vettek az ellenőrzésekben.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 11 munkatársa biztosítja a megyei parancsnokság műveleti és információs hátterét, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket a karanténból vagy otthoni elszigetelésből.

A szükségállapot előírásainak megsértésért egy, 5000 lej értékű bírságot szabtak ki.

2020.07.01
Galéria
Képünk illusztráció