Szerencsés János – ismét Váradon a Vojtina Bábszínház

A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata hétvégi vendégelőadást tűz műsorra: a debreceni Vojtina Bábszínház Szerencsé János, avagy az ördög három aranyhajszála című előadását május 27-én, vasárnap 11 órától láthatják az érdeklődők az Árkádia Bábszínház nagytermében. Az előadást hároméves kortól ajánlják megtekinteni. Helyeket előzetesen a Szigligeti Színház jegypénztárában lehet foglaltatni. A színházi pénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 14–19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt. Jegyárak: gyermekeknek és nyugdíjasoknak kedvezményesen 7 lej, felnőtteknek 10 lej.

Hol volt, hol nem volt, egyik országban vagy másik országban, annak is a közepén vagy a szélén, itt vagy ott, volt egyszer egy szegénylegény. Úgy hívták: Szerencsés János. És hogy mit akart ez a Szerencsés János? Hát a király lányának a kezét. A király meg azt mondta, csak akkor adja a lányát Szerencsés Jánoshoz, ha Szerencsés János az ördög fejének a tetejéről három aranyhajszálat elhoz. Elindult hát Szerencsés János egyenesen a Pokol iránt. Hogy odaért-e? Hogy az ördögöt megtalálta-e? Hogy a fejéről a három aranyhajszálat elhozta-e? Aki kíváncsi, járjon utána!

A történetet paravános bábos játékban keltik életre duda, mandolin, kaval, kantale és egyéb hangszerek kíséretében. Az előadás írója-rendezője: Markó Róbert e.h.

2018.05.21
Galéria