Búcsú, templom megáldása, zenei est, szentségimádás

Templombúcsú Várad-Szőllősön

Május 27-én, szentháromság vasárnapján tartják a várad-szőllősi plébániatemplom búcsúját. A 12 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Bakos Gábor nagyvárad-újvárosi segédlelkész.

Templom megáldása Hegyközszentmiklóson

Május 27-én, vasárnap 17 órakor Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében áldja meg a teljesen megújult hegyközszentmiklósi templomot. Mivel a templom titulusát illetően nincsenek megbízható adatok, a templom búcsúját a jövőben a pünkösd utáni hétfőn, Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapján fogják tartani, mely ünnepet Ferenc pápa éppen ebben az évben rendelt el.

Várad-szőllősi zenei est

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Várad-szőllősi Római Katolikus Plébánia közös szervezésében május 27-én, vasárnap 19 órakor folytatódik a Várad-szőllősi zenei estek című programsorozat. A negyedik alkalom előadója Józsa Domokos, aki a várad-szőllősi római katolikus plébániatemplom egyházzenei szolgálatait látja el. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szentségimádás Biharon és Asszonyvásárán

Május negyedik vasárnapján, 27-én Biharon és Asszonyvásárán lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.05.22