Baptista kórusélet Paptamásiban

„Amikor ide érkeztünk, Paptamásiban szép kórus működött Kocsis Gyula vezetésével” – nyilatkozta VURA ÉVA, a paptamási baptista kórus vezetője. Mint fogalmazott, Isten úgy akarta, őt is megbízzák a kórus irányításával 30 évvel ezelőtt, így fokozatosan átvette a felkészítési feladatokat Gyula bácsitól.

Az énekkar jelenleg 35 tagból áll, leginkább fiatalokból. Vannak köztük képzett zenészek is, mint az unokaöccse, Vura János. A felelősség most már inkább rá hárul, hiszen ahogy annak idején Vura Éva átvette a stafétabotot Gyula bácsitól, most ő is továbbadja ezt Jánosnak.

Felléptek a paptamási szépkorúak találkozóján, melyet minden esztendőben megszerveznek, illetve Matyi Miklós polgármester felkérése más rendezvényen is szívesen szolgálnak. Magyarországra is mennek, ha felkérést kapnak, és persze a gyülekezeti alkalmakon is jelen vannak. Istenes énekeket énekelnek az Úr dicsőségére. Karácsonyi és húsvéti koncerteket is adtak már, valamint a nagyváradi baptista kórussal összevonva felléptek Vámospércsen egy Sámson-oratóriummal Bokor Barnabás tanár, karnagy vezetésével. Emellett kórustalálkozók színvonalát emelték Váradon és Szalárdon.

„Elsősorban Isten dicsőségére szolgálunk, ugyanakkor egymást is építjük, hiszen közösségben mindenki egy kicsit felszabadultabban viselkedik” – fogalmazta meg az énekkar hitvallását Vura Éva.

Készült a Paptamási Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.07.29
Kulcsszavak: