Református közösségi élet Nyüveden

BARCSA IRÉN, a Nyüvedi Református Egyházközség Nőszövetségének elnöke arról számolt be, hogy néhány éve, a lelkészváltást követően indult újra a nőszövetségi élet.

Az egyházközség pályázatokon nyer, és ők is kiveszik a részüket a munkából, például csigatészta készítéssel és kézimunkázással. Utóbbi bizonyítéka az a gyönyörű falvédő és terítő, melyekre a gyülekezet méltán büszke. Nemrég lett készen Nyüved pecsétjéről egy szép alkotás, a kápolnában pedig a székekre horgoltak terítőt, hiszen télen azért hideg van. Hímeztek terítőket ajándékba is, testvérgyülekezeteknek.

Megszépült a kerítés, tavaly pedig kicserélték a templom tetőzetét. Ugyanakkor be volt pucolva és szigetelve alulról az istenháza, most pedig abban bíznak, hogy a színezésre is kapnak pénzt. Meglepő módon nem fehérre, hanem zöldre szeretnék festeni a kétszáz éves templomot.

Nyüveden körülbelül 120 református fizet egyházfenntartói járulékot, és a gyülekezeti tagok 30-40 százaléka látogatja az istentiszteleteket. Kórus is működik, elég szép számú a vegyes kar. Sajnos azonban ez a gyülekezet is kiöregedőben van. Sok az idős személy, és mint mindenhol, a fiatalokat nehezebb megszólítani. Azért próbálkoznak, Kállai Benedek tiszteletes foglalkozik velük, illetve a gyermekekkel is, több-kevesebb sikerrel. Mivel az öregkor betegségekkel is jár, tavaly nyáron a kórustagok otthonukban keresték fel a betegeket, és próbálták vigasztalni, bátorítani, felvidítani őket egy-egy imádsággal, énekkel.

Készült a Paptamási Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.07.29
Galéria
BARCSA IRÉN, a Nyüvedi Református Egyházközség Nőszövetségének elnöke