„Ha van összefogás, megy a munka”

Nagy Brigitta lelkésznő vezetésével nagyon szépen fejlődik a Kügypusztai Református Egyházközség – jelezte SZŰCS JOLÁN presbiter, aki örömmel és szívesen lép fel, szerepel különböző egyházi és egyéb közéleti ünnepségeken. Szerinte általában minden pozitív irányba mozdult el a templom és a parókia körül.

Szép virágoskertet alakítottak ki, a templom kívül be van pucolva, az istenháza épülete új esővíz-elvezető csatornákat kapott, és abban reménykednek, lassan hozzáfoghatnak a belső vakolásnak is. A parókiánál is rendbe van téve minden, hiszen „ha van összefogás, akkor megy a munka”.

Amikor nincs koronavírus-járvány, vasárnaponként két istentiszteletet is tartanak, délelőtt és délután. Templomba járó emberek a kügypusztaiak, csak sajnos sokan már nem tudnak elmenni, mert megöregedtek. Meg szokták ünnepelni a nők és az anyák napját, március 15-ét, s közösen takarítják a temetőt.

„Szeretünk templomba járni és meg vagyunk elégedve a lelkésznőkkel” – hangsúlyozta Jolánka néni, hozzátéve: van egy gondnok és egy gondnoknő is, akik szintén minden közösségi tevékenységben részt vesznek.

Készült a Paptamási Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.07.29
Galéria
SZŰCS JOLÁN, kügyi presbiter