Új járdán közlekedhetnek

Amíg nem készült el a járda, addig a munkába igyekvő felnőttek, az iskolába tartó gyermekek sáros-kavicsos ösvényeken tudták megközelíteni a falu főutcáját. Mostanra szinte mindenhol megépítették a járdákat Érszőllősön, így civilizált körülmények között tudunk közlekedni, – mondja SZABÓ ÉVA MARGIT, akit arról kérdeztünk, miért volt fontos a helyi önkormányzat járdaépítési programja.

Megtudtuk, az oldalági utcákban, főleg, amelyek felkúsznak a települést szegélyező dombok közé, korábban semmilyen gyalogjáró nem volt. Jó tíz évvel ezelőtt az utcák is porosak, sárosak voltak és nem lehetett úgy bemenni a falu központjába, hogy az ember ne sározta volna össze magát – ha egyáltalán lehetett közlekedni, ugyanis nagy esőzések után úgy felázott a talaj, hogy személygépkocsival alig, gyalogosan pedig csak a bokáig érő sárban gázolva lehetett haladni. Beke László polgármestersége idején aztán sorjában le is aszfaltozták, vagy jó minőségben lekövezték Érszőllős és a hozzá tartozó települések utcáit, mostanra pedig a beton gyalogjárók is elkészültek.

Szabó Éva Margittól megtudtuk, ők az egyik kis utca utolsó házában laknak, és nagyon sokat jelentett nekik, hogy immár jó darabon aszfaltos, majd pedig sima kavicsos úton gurulhatnak és jó minőségű járdán járhatnak. „A fiataloknak, főleg azoknak, akik kisgyermekkel közlekednek, de az idősebbeknek is nagyon fontos, hogy sima járdán közlekedhetünk, és nem leszünk sárosak. Voltak, akik azt mondták, ebből sosem lesz semmi. De bebizonyosodott, aszfaltos, kavicsos út és betonos járda is lett a korábbi sáros nyomvonalak helyett. „Köszönjük a polgármesteri hivatalnak és a polgármesternek, hogy tartotta az adott szavát. A járda és a jó út mellett vezetékes ivóvíz és csatornázás is van, ezek pedig hozzájárultak ahhoz, a telkek és a házak árai jelentősen nőttek, így amellett, hogy kényelmesebben élünk, az ingatlanjaink értéke is sokkal nőtt” – nyomatékosította a beruházások fontosságát Szabó Éva.

Készült az Érszőllősi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.03
Galéria
Kulcsszavak: