Komoly igény van iskola utáni oktatásra

A világjárvány miatt le kellett állítani az érszőllősi after school működését is. A programot amint lehet, folytatják, hiszen a szülőknek segítséget jelent.

Nagyon elégedett az after school programmal, – mondja Dombi Katalin. A négygyermekes érszőllősi édesanya két nagyobbik gyermeke jár az after scholba, s mint mondta, neki segítséget jelentett, negyedik gyermeke születése után ugyanis csak fél munkaidőben tudott dolgozni, a délutáni oktatási program indulása után vállalhatott újra teljes állást.

Dombi Katalin azt is elárulta, rajta kívül más többgyermekes édesanyák számára is az after school jelentette a megoldást a munkavállaláshoz. Mint mondta, jó lenne, ha az ötödik osztályosoknak is lenne hasonló lehetőségük. A járványidőszakban hiányolták a szolgáltatást, hiszen ott a gyermekeik ebédet kaptak, kicsit pihentek, majd tanultak, és biztonságban vannak, míg a szüleik dolgoznak.

Az after school 40 férőhelyes új épületét 2018-ban adták át, a Vidéki Beruházási Ügynökségnél nyertek pályázatot az építésére, a beruházás százezer lejbe került – árulta el Beke László, Érszőllős község polgármestere. Mint mondta, amint lehetséges lesz, újraindítják az after schoolt, mivel a szülők is ezt igénylik. Ami a költségeket illeti, az étkezésre fordított havi 80 lejes költség felét és a két, a gyermekekkel foglalkozó tanítónő fizetését a polgármesteri hivatal fedezte.

Készült az Érszőllősi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.03
Galéria
Kulcsszavak: