Nagyszalonta, ahol a vállalkozók otthonra találnak

Nagyszalonta kiemelt hangsúlyt fektet a helyi gazdaság fellendítésére. Segíti a helyi fiatal üzletembereket, illetve lépéseket tesz újabb vállalkozások bevonzására.

Védőburok a pályakezdőknek

Pár éve még óvodások seregének nyújtott menedéket – ma fiatal vállalkozók számára biztosít támaszt az az épület, melyet nemrég renovált és minden szükséges eszközzel felszerelt a polgármesteri hivatal. Az inkubátorházban fiatal vállalkozók pályakezdését segítik majd.

Az épületben minden szükséges eszközt megtalálnak majd a fiatal vállalkozók, és szakmai tanácsadásra is lehetőség nyílik, hogy a lehető legkisebb kockázattal léphessenek az üzleti életbe.

Az inkubátorház beindításának dokumentációját már jóváhagyta a Konkurencia Hivatal, jelenleg a helyi tanács asztalán van, s ha zöld utat kap, azonnal benépesíthetik az inkubátorház termeit a vállalkozók.

Zöldmező a vállalkozóknak

Ezzel párhuzamosan a városvezetés folyamatosan tárgyal újabb beruházókkal, vállalkozókkal, akik Nagyszalontán indítanának be termelő egységet. A település lehetőségeinek népszerűsítése érdekében megkeresték Románia gazdasági külkapcsolatait kérve, ajánlják ki a hajdúvárost olyan vállalkozóknak, akik befektetési lehetőséget keresnek, vállalkozás indítását vagy terjeszkedését tervezik. Jelenleg egy francia és egy magyarországi céggel tárgyalnak a szalontai városvezetők, az üzletemberek termelő csarnok számára keresnek megfelelő területet.

Készült a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.03
Galéria
Egykor óvoda volt, hamarosan a fiatal vállalkozók központja lehet a tervezett inkubátorház