24 ezer arcmaszk a szalontaiaknak

Az idei esztendő akarva-akaratlanul a koronavírussal való küzdelemről szól. Amikor az első vészhírek érkeztek, Nagyszalonta Polgármesteri Hivatalában összeült a válságstáb, és kidolgozta a megelőzés tervét.

Az első napokban felkeresték a település idős, elesett, egyedül élő lakosait, és számukra rendszeres segítséget nyújtottak. Az önkéntesek bevásároltak, számlát fizettek, beszerezték a gyógyszereket, lelki vagy fizikai segítséget nyújtottak a kijárási korlátozások idején. Ezzel párhuzamosan a város köztisztasági osztályának dolgozói rendszeresen fertőtlenítették az utcai bútorokat, korlátokat, a nem zárható terek játszószereit.

A város segítette az orvosi rendelőket és a kórházat, utóbbi számára lélegeztetőgépet vásárolt. Közben elkezdődött a maszkok kiosztása. Több önkéntes vállalta a mosható arcmaszkok varrását, majd egyszer használatos védőfelszerelést vásárolt a város, és ezt osztotta a lakosságnak. Összesen több mint 24 000 darabot, s mindezt ingyen!

Az óvintézkedéseknek meg is lett az eredménye, a betegség nem tudta megvetni a lábát a szalontaiak körében. Néhány pozitív teszteredményt iktattak ugyan a városi kórházban, de valamennyien tünetmentesen, könnyen kigyógyultak a fertőzésből.

Készült a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.03
Galéria