Biharban is kötelező lesz a kültéri maszkviselés

Augusztus 5-én, szerdán reggel 6 órától megyénkben is szigorították a járványvédelmi előírásokat. Zsúfolt közterületeken is hordani kell az orrot és szájat fedő maszkot.

Az koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt holnap reggeltől Bihar megyében is kötelező lesz arcmaszk használata a zsúfolt kültéri helyeken – tudatta Dumitru Ţiplea prefektus Facebookos élő bejelentkezésben dr. Nicolae Călin Sonea, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság orvosa társaságában.

Biharban jelenleg 350 aktív eset van, a járvány kezdete óta 1073 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, és 27-en hunytak el a fertőzés következében, mondta az orvos. A legutóbbi áldozatott éppen kedden jelentette a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Kórházban 172-en vannak, a tünetmentesek otthon tartózkodnak. A páciensek mintegy 65 százaléka vidéki, és az országos átlagtól eltérően több közöttük a nő, mint a férfi – közölte Sonea doktor.

Zsúfolt szabadtéri helyeken, például piacokon, a közszállítási eszközök megállóiban, vasútállomásokon, vásárokon, rendezvényeken, egyházi eseményeken stb. lesz kötelező hordani mindenkinek, az öt évnél idősebb gyermekeknek is. Az érintett létesítmények kezelőinek lesz jól látható helyen ki kell függeszteniük a kötelező maszkviselésről szóló tájékoztatást.

2020.08.04
Galéria
Dr. Nicolae Călin Sonea és Dumitru Ţiplea