Iskola: szétszórva, de fejlődve

Bihardiószeg községben tíz épületben zajlik a közoktatás, óvodás kortól a VIII. osztályig. Ezek közül négy épület még mindig nem rendelkezik működési engedéllyel, viszont az utóbbi időszakban fontos lépések történtek a feltételek megteremtéséhez – tájékoztatott PATAKI ÁRPÁD igazgató.

„Önkormányzatunk és polgármesterünk jelentős támogatásával sikerült egy korszerű kerítéssel körbekeríteni a Kis (Argeșului) utcai telket, ahol három épületet is működtetünk – nyilatkozta a diószegi tanintézet igazgatója. – Így az új óvodaépület megkaphatja a szükséges működési engedélyt. Szintén ezen a telken, egy benyújtott pályázat keretében, remélhetőleg sikerül hamarosan felújítani és kibővíteni egy XIX. században épült, három tantermes épületet, valamint megoldani az udvar rendbetételét, korszerű felszerelését.”

A Szigeten egy konténeres szerkezet segítségével megoldódott a mellékhelyiség problémája, tehát ez az épület is meg fogja kapni a szükséges engedélyt mondja Pataki Árpád. Szintén a község ezen részen egy nyolctantermes épület felhúzására készült pályázat várja, hogy zöld utat kapjon.

Ezekenkívül a Nagy (Livezilor) utcai főépület is kiegészült egy osztályteremmel, szintén konténeres szerkezettel, megoldva ezzel a fizika–kémia laboratórium felszabadítását. Ugyanitt nemrég adták át a műfüves pályát is, ez jó idő esetén a tornaórák és egyéb sportrendezvények szempontjából sokat segít.

Készült a Bihardiószegi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.05
Kulcsszavak: