Ingyenes mosoda és mosdók épültek a Szigeten

Ingyenesen használható modern mosodát és mosdókat hozott létre a diószegi önkormányzat a Sziget nevű romatelepen. A beruházást európai uniós pályázatból finanszírozták az Integrált Helyi Fejlesztési Program keretében.

Konténerekből összeszerelt modern építményben kapott helyet a mosoda, amelyben a mosógépek mellett szárítók is rendelkezésre állnak. Sőt a mosószert is az önkormányzat adja a pályázat keretében, így azoknak, akik ide hozzák kimosni a ruháikat, egy lejt sem kell fizetniük érte. Immár három hete működik ez a mosoda, és hamarosan beindítják az ugyanott kialakított fürdőt is: Külön a férfiaknak és a nőknek zuhanyozókat építettek, hogy bárkinek legyen lehetősége a tisztálkodásra.

Szükség is van erre a szolgáltatásra, hiszen a diószegi Szigeten jelentős számú roma populáció él, és bár sokan közülük dolgoznak, és könnyebben fenn tudják tartani magukat, még mindig elég nagy azoknak a száma, akiket a mélyszegénység fenyeget. A mosodával, a mosdókkal azonban lehetőségük nyílik megfelelő körülmények között tisztálkodni, tiszta ruhában járni.

Készült a Bihardiószegi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.05
Galéria
Kulcsszavak: