A falu dísze lehet a kultúrotthon

Érolasziban 2017-ben sikerült megvásárolni a kultúrház épületét a református egyházközség számára, 2018-ban pedig a református templom belsejét újíttatták fel. Majd 2019-ben kicserélték az épület tetőszerkezetét. Idén szintén támogatta az önkormányzat az egyház fejlesztéseit.

Futó Ferenc lelkipásztor, tanácsos: „Az önkormányzat támogatásairól szeretnék beszélni, azokról az anyagi hozzájárulásokról, amelyeket  az utóbbi három-négy évben kaptunk. 2017-ben a Kolozsváron élő Bónis családdal megállapodtunk, hogy végre eladják nekünk a kultúrház épületét. Több mint tíz éve nem használhatta a falu közössége. Hála Istennek az önkormányzat hathatós segítségével közel 50 000 euró támogatással ezt meg tudtuk vásárolni. Következő évben szintén az önkormányzat támogatásával ennek az épületnek a teljes tetőszerkezetét lecseréltük. Új faszerkezet és új cserép került erre az épületre.

Tudtuk, itt a faluban nincs egy olyan hely, ahol lakodalmat, keresztelőt lehetne tartani, el lehet képzelni, hogy milyen fontos számunkra az, hogy a kultúrotthont sikerült megvásárolni. Reméljük, miután éveken keresztül, lassan helyrehozzuk, újra dísze lesz a falu központjának és lényegesen segíti majd az itteni embereket abban, hogy közösségben lehessenek. Sajnos ez azt vonta maga után, hogy a faluban nem tudtunk annyi járdát megjavítani, és az annyira áhított hidat nem tudtuk megépíteni az iskola felé. Ezek a dolgok is folyamatban vannak, ezekre is folyamatosan gondolunk.

Ami még hatalmas támogatás az egyház felé, hogy az idén az önkormányzat 100 000 lejt utal majd át az egyházközségnek, és ebből a templom teljes felújítását fogjuk kivitelezni. Szintén az önkormányzat teljes támogatásával épült fel a faluközösség számára a temetőben a kápolna.”

Készült a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.09
Galéria
Kulcsszavak: