LED-világítás Székelyhíd utcáin

A környezetünkben végbemenő természeti jelenségek egyre inkább a tudatos, környezetkímélő életmódot szorgalmazzák, emiatt is fontos Székelyhíd közvilágítási rendszerének korszerűsítése.

A LED-világítás bevezetésére irányuló beszerzési eljárás folyamatban van, a pályázat gyakorlatba ültetésének 2022 márciusáig kell befejeződnie. A projekt fő célja, hogy a támogatási szerződés aláírásától számított 29 hónapon belül a felszerelt új LED-világítótestek száma 1042-re növekedjen a megvalósítás végére, ezáltal pedig láthatóbbá, fényesebbé és energiatakarékossá váljon a település. 2017-ben már megtörtént egy modernizáció a közvilágítás tekintetében, hiszen a Székelyhíd területéhez tartozó nemzeti utakon 98 darab 60 W-os LED-lámpatestet és 179 darab 80 W-os lámpatestet cseréltettek ki.

Székelyhíd főbb közterületein hamarosan, remélhetőleg még az idei ősz folyamán, a helyi közösség tagjai ingyenesen használhatják a vezeték nélküli internetet, közismertebb nevén a „wifit”. A fejlesztés egy európai uniós pályázaton keresztül valósul meg.

Készült a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

 

2020.08.10
Kulcsszavak: