Hamarosan kész lesz az elkerülőút

A Székelyhíd település tehermentesítését megkönnyítő elkerülőút  úgymond „sínen van” végre, hiszen a kivitelezők – a szélsőséges időjárási körülmények, a rengeteg csapadék ellenére – folyamatosan dolgoznak, tartják az ütemtervet.

Az elkerülőút a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) közreműködésével valósul meg. A városi mobilitási terv szerint a településen hozzávetőlegesen hatezer autó halad át naponta, ennek a forgalomnak az áthaladó részét kivezetik a városból, élhetőbbé téve ezáltal a Kiskágya, Kágyi utca, Vecser, Felsővárosnak nevezett városrészeket.

Béldi Ferenc: Nyugalom lesz az utcában

Béldi Ferenc, aki 1979 óta székelyhídi lakos, a Királykút utcán lakik. Gyerekkori emlékei között szerepel a lábtenisz, amikor még alig-alig volt aut forgalom, és az úttesten rúghatták a bőrt. Az utcát nemrég újra aszfaltozták, „így a konyhaszekrényben  nem csörömpölnek annyira a poharak, mikor elmegy egy kamion” – mondta. „Az elkerülőút akkor is áldásos, ha csak a nehézjárművek forgalmát tereli el a városból, végre egy kis nyugalom lesz az utcában”. A beruházás hál’istennek nemsokára átadásra kerül, megkönnyítve a vecseri lakosok mindennapi életét.

Készült a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

 

2020.08.10
Galéria