A fenntartható haladás útján Székelyhíd

A közösségfejlesztés egy folyamat. Munkánkkal hozzájárulunk egy jobb, élhetőbb közösség kialakításához, de még bőven van tenni-, rendezni-, szépítenivaló Székelyhídon és a hozzá tartozó településeken.

Mindannyiunk életében folyamatok vannak. Az a környezet, ahová születünk, nagymértékben befolyásolja szokásainkat, értékrendünket, viselkedésünket és még sorolhatnám, életünk során még mi mindenünket. Egy biztos, sem járni, sem olvasni nem egy nap alatt tanulunk meg, hanem mindenki saját képessége, lehetőségei szerint egy bizonyos IDŐ alatt sajátította el a tudás bizonyos szegmenseit. Az idő viszont, mint ahogyan tudjuk, relatív. Relatív, hiszen ugyanaz a perc képzeletünkben nem úgy telik a munkahelyünkön, mint nyaralás közben, vagy a számunkra kellemetlen emberek társaságában, nem úgy peregnek a homokszemcsék, mint szüleink vagy gyermekeink társaságában. Valahogy ilyennek látom a közösségfejlesztést is. Folyamatnak. Folyamatnak, amely során mindig az időből és türelemből van a legkevesebb, mindig azt érezzük, hogy ezt a dolgot sokkal hamarabb, jobban, másképp lehetett volna megvalósítani, de ha a türelmetlen gondolatmenet végén mindent lecsontozunk, akkor rájövünk, hogy az a bürokrácia, az országos kormányzati összevisszaság, amivel ebben az országban szembe kell nézni, csöppet sem könnyíti meg az iskolai, települési, megyei vagy országos vezetők dolgát. Mint ahogy az egyszerű ember dolgát sem. Az elmúlt négy évben, ami a város – és ez alatt a Székelyhídhoz tartozó falvakat is értem – fejlesztését illeti, elmondhatjuk, hogy vannak látványos előrehaladások, vannak hiányosságok, vannak megvalósult projektek, vannak csúszások,  vannak tervek, és van olyan fejlesztési stratégia, amely hosszú távon városunkat mindenképpen vonzó, lendületes, élhető, kellemes településsé teszi, minden jelenlegi nehézség ellenére. Én ebben hiszek, ezt tudom, ezt vallom. 

Ahogy fentebb megfogalmaztam, nem egyszerű a közösségfejlesztés, településfejlesztés ebben az országban. Munkánkkal hozzájárulunk egy jobb, élhetőbb közösség kialakításához, de még bőven van tenni-, rendezni-, szépítenivaló Székelyhídon és a hozzá tartozó településeken. Prioritás számomra az önkormányzat épületeinek külső, belső felújítása, modernizálása, lakosságközelibb ügyintézés megvalósítása, új lakópark kialakítása és a város turisztikai fejlesztése. Ehhez kérem az önök bizalmát, támogatását.

Béres Csaba polgármester

Készült a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

 

2020.08.10
Galéria
Kulcsszavak: