Megújult a község főútja

Az elmúlt években szemtanúi lehettek a szentjobbiak annak, hogy mit jelent az erős magyar képviselet. Mind helyi, mind megyei szinten kiállva egymás mellett, illetve együttes erővel képviselve ugyanazt az ügyet: így újulhatott meg Szentjobb község főútja Berettyócsohajtól a községközponton át a Hegyközszentmiklós felőli kijáratáig.

Az, hogy RMDSZ-es magyar ember vezette a megyei tanácsot, azt jelentette, hogy sokkal nagyobb eséllyel lehetett segítséget kérni és kapni a helyi ügyekben. Így volt ez a Szentjobb község főútjának tekinthető 767A jelzésű megyei út részleges teljes felújítását illetően is.

Zatykó Jácint felelevenítette, 2017-ben sikerült leaszfaltozni a bekötőutat a Berettyó-hídtól Szentjobb bejáratáig, 2018-ban a községközponton áthaladó megyei út teljes egészét újították fel, 2019-ben pedig a Berettyó hídtól, beleértve a hidat is, egészen Berettyócsohaj központjáig új aszfaltburkolat került az úttestre.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke a helyszínen vette szemügyre a munkálatok menetét tavaly júlusban. Akkor elmondta, a megyei önkormányzat kiemelt célja volt az, hogy a megyei úthálózat felújításával megkönnyítsék a közlekedést, illetve hogy konzerválják az utakat és meghosszabbítsák „élettartamukat”. A tanácselnök tudatta, az Érmelléken a tavalyi esztendőben mintegy ötven kilométer, egész Bihart tekintve pedig több mint száz kilométernyi megyei út újult meg teljes egészében a megyei tanács támogatásával, ami mintegy 250 ezer lejnyi támogatást jelent kilométerenként.

2020.08.15
Galéria
Kulcsszavak: