Mentesültek a portól a Bethlen utca lakói

„Amikor még nem volt leaszfaltozva az utcánk, megtapasztaltuk a kavicsos út minden velejáróját, még az ablakokat sem tudtuk kinyitni, hogy szellőztessünk, állandóan olyan nagy volt a por egy-egy elhaladó autó után” – mondta Simándi Piroska és férje, Ferenc.

2018 tavaszáig kellett várniuk az érmihályfalvi Bethlen Gábor utca lakóinak arra, hogy megkezdődhessen az utca rendbetétele. Hosszas előkészítő munka és forráskeresés után ekkor került sor ennek a leaszfaltozására, ami nemcsak azért volt fontos, hogy az itt élőknek a lakókörnyezetét kényelmesebbé, modernebbé tegye, hanem azért is, mert a főtérbe csatlakozik.

Amikor még kavicsos volt az út, nagyon sok probléma származott belőle. „Amikor elment egy-egy autó, alig lehetett látni az utcán a portól, ami bejött a lakásba és mindenre rátelepedett” – mondta Simándi Piroska, akinek a férje, Ferenc hozzátette, az autók szervizköltségei is jelentősen nagyobbak voltak, ugyanis a gödrös, hepehupás úton többször hibásodtak meg, kopott-törött el ez-az a gépkocsik futóművében.

„Örülünk, hogy a polgármesteri hivatal megteremtette annak lehetőségét, hogy ebben az utcában is európai körülmények között éljünk. Meglátszik, az emberek értékelik ezt a beruházást, azt, hogy jó minőségű aszfaltos út épült. Meg lehet nézni, szinte minden ház előtt virágoskertet hoztak létre, már nem okoz problémát a por” – magyarázta Simándi Piroska. Férje hozzátette, a polgármesteri hivatal nagy hátrányból kell felzárkóztassa az érmelléki kisvárost, de úgy látszik, a városvezetőség elindult egy olyan úton, amelyen a kitartó munkának kezdenek megjelenni az eredményei.

Készült az Érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

2020.08.18
Galéria
Kulcsszavak: