A holló, a róka és a hivatal

Egy dolog tény: Érmihályfalva városi mivoltához méltó polgármesteri hivatallal büszkélkedhet. Ez nemcsak az ingatlan küllemén látszik, hanem a lakossági szolgáltatások minőségének javulásán is tetten érhető.

Gondolom, az olvasók többsége emlékszik még a mesebeli holló és a róka történetére. Nos, aki rég nem járt Érmihályfalván és mostanság arra viszi útja, óvatosan vezessen a helyi elöljáróság előtti útelágazásnál, mert könnyen előfordulhat, hogy a hivatal épületének látványa „kiénekeli” szájából a sajtot.

Nemcsak a belső tér kialakítása, funkcionalitása, a méltó körülmények között zajló ügyintézés miatt lett a város talán legmeghatározóbb épületévé, hanem küllemében megújulva vált domináns helyi építészeti értékké. Az önkormányzat épülete, lévén sarokház, két oldalára is öles betűkkel került a felirat: Primăria – Városháza. A felújítás során a főbejárat homlokzatára Érmihályfalva címere is felkerült, valamint két évszám: 1822-2019. Ezek az évszámok az ingatlan építésének, illetve felújításának dátumát jelzik.

Az intézményben dolgozók nagyra értékelik a pozitív változásokat, munkakörülményük megváltoztatásával közérzetük is javult, ez pedig szakmai teljesítményükre van kihatással – sorolja Farkas Emőke, aki a könyvelőségen végzi a rábízottakat. Másfél évtizedes önkormányzati munkaviszonya során nyomon követhette azokat a változásokat, amelyeket eszközöltek a hivatalban. Mindez elsősorban a lakosság érdekében a hatékonyabb ügyintézést szolgálja – nyomatékosít Farkas Emőke.

Az irodahelyiségek festése, modern eszközökkel való ellátása mellett bútorzatcsere is történt. A belső tér modernizálása, eszköztárának frissítése nem egyszerre történt, hanem ez egy állandó folyamat.

Az épület külső felújítása nyújtotta azt a küllemében is egyedi impozáns megjelenést, amire minden érmihályfalvi lakos büszke lehet – sorolja a könyvelőségi alkalmazott. A polgármesteri hivatal előtt térkövezett parkolót alakítottak ki, emellett virágágyásoknak is szorítottak helyet a viszonylag szűk területen. A felújítási munkálatok 500 ezer lejbe kerültek. 2003-ban költözött ide az önkormányzat apparátusa, azt megelőzően az épületben bank, vasáruda és egy ideig szálloda is működött.

Az építkezéssel korántsem álltak le. Folyamatban van egy új, emeletes szárny építése, amelynek finanszírozására 600 ezer lej lett szánva. Az emeleti részen fog helyet kapni a könyvelőség és az archívum, a földszinten pedig az adóhivatal. Farkas Emőke megnyugtat, hogy az épületszárny modern kivitelezésű lesz. Európai színvonalú belső tér kialakításával, képzett alkalmazottakkal fogják várni az ügyfeleket.

Készült az Érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal megbízásából

 

 

 

2020.08.19
Galéria
Kulcsszavak: