Korszerű munkagépet szereztek be

A hegyközcsatári önkormányzat egy pályázaton keresztül  korszerűen felszerelt buldoexkavátort vásárolt.

A buldoexkavátor mellett kaszagépet, láncfűrészt, valamint sószóró berendezést vásároltak, amelyet télen használnak az utak járhatóvá tételére. Mindezeket különféle munkálatok esetében vetik be, és igény esetén a lakosságot is segítik, amiben tudják.

Kőszegi Vincze gépész, a buldoexkavátor kezelője ottjártunkkor épp a sitervölgyi vízhálózat lefektetésén dolgozott a munkagéppel. Kőszegi Vincze elmondta, hogy 2020-ban vásárolták a buldoexkavátort, s jelenleg Sitervölgyben dolgoznak, vízbevezetési munkálatokat végeznek a faluban. Hozzátette, nagy segítség ez a gép a községnek és a  lakosoknak egyaránt, sok problémát meg lehet oldalni használatával, már több munkálat során is használták.

Hóeltakarítás a polgármesterrel

A hegyközi telek változatosak. Legutóbb például csak a dér festette fehérre a tájat, hóval alig találkozhattak a Hegyközcsatár községiek, azonban voltak telek, amikor igencsak nehézkes volt a közlekedés a hófúvások miatt. Ilyen volt például a 2018–2019-es esztendő is, amikor többször is előfordult, hogy jókora hótorlaszokat hordott össze a szél a Csatár és Sitervölgy közötti főúton. Ekkor nemcsak a hivatal alkalmazottai, hanem az alpolgármester és a polgármester, Bónisz Sándor is traktorra szállt, hogy segítse a hóeltakarítást.

Készült a Hegyközcsatári Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.22
Galéria
Kulcsszavak: