Jótékony ökölvívók Szalontán

Folytatva a hagyományt, december elején ismét megtartották Nagyszalontán a Gyémántok és boksz elnevezésű jótékonysági rendezvényt. A teljes bevételt a tehetséges ifjú ökölvívók támogatására fordítják.

A Basti Box Sportegyesület égisze alatt megszervezett eseményen 8 romániai és magyarországi sportegyesület ökölvívói mérték össze erejüket. Kolozsvár, Temesvár, Eger, Gyula, Békéscsaba, Miskolc és Budapest ökölvívói szálltak ringbe. A mérkőzések közötti jó hangulatról a Floarea Mândră de Criș néptáncegyüttes és a nagyváradi Eduard és Bianca bűvészduó gondoskodott.

A megmérettetésen első helyezést értek el a következő nagyszalontai ökölvívók: Alexandru Dragoș (26 kg), Alexandru Tonca (48 kg), Nagy Lara (48 kg), Szűcs István (69 kg), Farkas Nikolas (42 kg), Ionuț Teglaș (38 kg), Szabó Fanni (46 kg), Éles Tamás (52 kg), Adrian Ruge (65 kg), Bogdan Cioară (52 kg), Vas Norbert (52 kg), Robert Contani (60 kg), Vinka Valentin (64 kg).

A mérkőzések lebonyolításában a következő sportbarátok segítettek: Ion Fugaru, Claudiu Sferle, Duma János, Raul Bara, Daniel Bora, Denis Incicău, Kallo Sándor, Marius Iga.

Az izgalmas meccsek után a szervezők és a csapatok edzői munkamegbeszélésen vettek részt, és a jövőbeni együttműködésről tárgyaltak. A Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség által kezdeményezett egyeztetés fő témája a sport szerepe volt a megyei és magyarországi fiatalok közötti kapcsolatok fejlesztésében. Idén nyáron ugyanis Nagyszalontán a világbajnok ökölvívó Erdei Zsolt, „Madár” jelenlétében az ő utánpótlás-nevelő Madárfészek Akadémiájával kötött három évre szóló stratégiai partnerséget a hajdúvárosi bokszklub. A kapott anyagi támogatás lehetővé tette, hogy az eddigi heti 3 nap helyett a sportolók 6 napot edzhessenek. December 4-től pedig a nagyszalontai, venteri, inándi, veresfalvai, cséffai és tulkai fiatalok immár a Kulin Háznál kialakított ökölvívóteremben edzhetnek ingyen. A helyiség a központi parktól mindössze 50 méterre található.

A nagyszalontai ökölvívók kiemelkedő teljesítményének köszönhetően döntött úgy a budapesti ökölvívó akadémia, hogy támogatja a Basti Box vezetője, Sebastian Silaghi által folytatott munkát, jelentette ki a megbeszélésen Wida József, a Madárfészek igazgatója. Úgy látja azonban, hogy az anyagiak mellett Romániában hiányoznak a jól képzett szakemberek is, például étrend-specialisták, sportpszichológusok vagy akár edzők is, ezért erre is igyekeznek mielőbbi megoldást találni.

A megbeszélésen részt vett Póti Csaba, a Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség aligazgatója is, s elmondta, hogy az általa képviselt intézmény pályázatok által anyagilag segíti a sportklubokat, viszont tudja, hogy ezek a támogatások csak a költségek egy részét fedezik. Ő is az együttműködés folytatása mellett állt ki.

A Basti Box SE-ben a gyerekek 6-8 éves kortól kezdik az ökölvívást. A klub nagy örömére az egyik versenyzőjük nemrégiben belépett az elit osztályba. Vas Norbert 13 évesen kezdett bokszolni, és februárban vesz részt az első nemzetközi versenyén, a debreceni Bocskai Kupán, ahol Oroszország, Kuba és Ukrajna ökölvívói is jelen lesznek.

2018.03.03
Galéria
A szalontai öklözők csapatát „Madár” is támogatja
Szűcs István győzelmét hirdetik ki
Kulcsszavak: