A margittaiak és környékbeliek egészségéért

Pihenést, feltöltődést és a gyógyulást is szolgálja majd a margittai polgármester által az új strand közelébe megálmodott többfunkciós rekreációs központ. A támogatást elnyert projekt kivitelezésére kiírták a közbeszerzést.

„Kevés lehetőségük van sportolásra, aktív kikapcsolódásra a margittai fiataloknak – magyarázza érdeklődésünkre Takács István gyógytornász. – Egy ilyen rekreációs központban ki lehet majd pihenni a munka utáni fáradtságot, hiszen lehet úszni, szaunázni, pingpongozni, edzeni a fitnesszteremben. Lesz masszázs és sószoba is. Sajnos a város lakosai közül sokan szenvednek mozgásszervi megbetegedésekben, és nem csak az idősek. Szerintem a környékbelieknek is vonzó lesz a létesítmény.”

A Regionális Operatív Programban nyert el 23,2 millió lejt a rekreációs központ létrehozására Margitta önkormányzata. Az önrész 2 százalékos, emellett a közművesítéssel járul hozzá. A strand mellett, a város 5 hektáros telkének közepén kap helyet a létesítmény, hogy igény és lehetőség szerint bővíthessék a későbbiekben. A projekt magában foglalja a Brătianu utcától oda vezető út és a parkolók megépítését is.

Készült a Margittai Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.26
Galéria
A tervezett intézmény látványterve