Jótékony szalárdi bálozók

SZABÓ ZSÓFIA TÜNDE 2008 óta szervez szüreti bálokat Szalárdon. Minden év augusztusában kezdik el a próbákat és októberben vagy novemberben tartják meg az ünnepséget.

A mulatságok minden évben más-más téma köré szerveződnek, többek közt volt már egy retro szüreti bál is, ami arról szólt, hogy a régi bálozók közül mindenkit felkerestek, hogy ismét táncra hívják őket. Ha nem is vállalta el mindenki, mégis nagyon sokan eljöttek és fergeteges mulatság kerekedett. Utoljára harminchat báli ruhába öltözött táncos volt és rajtuk kívül sok érdeklődő, általában négyszázan szoktak együtt ünnepelni ezeken az alkalmakon.

A szervezők igyekeznek újítani valamit minden évben, vagy a zenét vagy a tematikát. Mivel a tavalyi szüreti bál elmaradt, ezért a szervezők úgy döntöttek, csatlakoznak az Ölyüs Noelt támogató gyűjtésekhez, és a szokásos szüreti helyett egy jótékonysági bált rendeztek. A meghívott a székelyföldi Insect együttes és a Retro Band volt, az esemény valóságos sikernek örvendhetett, hiszen több mint hatezer lejt sikerült gyűjteni. A teljes összeget Noel gyógykezelésére ajánlották fel. A szüreti bálokat és a jótékonysági rendezvényeket is a polgármesteri hivatal támogatásával és segítségével sikerül kivitelezni.

Szeretnének hagyományt teremteni a jótékonykodásból, mert úgy vették észre, hogy a lakosság jóságára és adakozókészségére nyugodt szívvel számíthatnak a nemes célok eléréseinek érdekében. Szabó Zsófia Tündét örömmel tölti el az, hogy a Noelnek szervezett bálon rengeteg volt a fiatal résztvevő. Nagyon szeretné, ha a mostani harminc-negyvenes generáció is motiválná a fiatalabb korosztályt arra, hogy őrizzék meg a bálozás hosszú múltra visszatekintő hagyományát.

Készült a Szalárdi Polgármesteri Hivatal megbízásából

2020.08.29
Galéria