Hegyközkovácsiban megújult a templom

Nemrég kerül sor a hegyközkovácsi református templom teljes belső felújítására, vakolásra, festésre, a torony belső részének megerősítésére, a faburkolat és a toronydísz cseréjére – tájékoztatott BORSI JÓZSEF tanácsos.

Nagy szükség volt a korszerűsítésre, mivel a régi toronydísz kettétört, a lemezburkoláson pedig becsorgott az eső. A felújítást a tavalyi év tavaszán kezdték el, és ősszel sikeresen be is fejezték.

A református gyülekezet tagjai nagy örömmel fogadták templomuk megújulását. Sokan látogatják a templomot, hiszen a falu lakosságának 80 százaléka református. Ünnepnapokon az istentiszteletek mindig teltházasok.

Nagy súlyt fektetnek a közös ünneplésre, a szüreti bálokat, a névnapokat mindig megtartják, a lakosság minden szilveszterkor összegyűl a templomtéren, fiatalok és idősek egyaránt, közösen énekelik a magyar himnuszt, majd koccintanak és jó szerencsét kívánnak egymásnak az új esztendőre. Szintén az erős közösségi összetartás bizonyítéka az is, hogy a helyi önkormányzat mindenben támogatja a hegyközkovácsi református templomot.

A vírusjárvány miatt szerencsére a templomlátogatók száma nem csappant meg, a járványügyi intézkedéseket betartva és megelőzést figyelembe véve, maszkban és a kellő távolság tartásával, a kovácsi református gyülekezet tagjai ezekben a nehéz időkben is együtt imádkoznak és ünnepelnek.

Készült Bihar Község Polgármesteri Hivatala megbízásából

2020.08.29
Galéria