Teljesen megújult a Hegyközt átszelő út

A Hegyköz főútjának rendbetétele Hegyközpályi és Sítervölgy között az egyik legfontosabb beruházása volt a Bihar Megyei Tanácsnak.

A munkálatokat a Bihar Megyei Tanács finanszírozta. Pásztor Sándor, a megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke korábban elmondta, a Szövetség képviselőinek, polgármestereinek kezdeményezésére és munkája révén az utóbbi harminc év legnagyobb közúti beruházása valósult meg a Nagyvárad melletti Hegyközben: tulajdonképpen teljesen megújult a megyeszékhelytől induló megyei, majd a Hegyközcsatáron, Tótteleken és Siteren áthaladó községi út, egészen Sitervölgyig.

Ugyancsak a megyei tanács magyar vezetőségének közbenjárására 2018-ban már teljes mértékben felújították a Nagyvárad és Hegyközpályi közötti hágót, 2019-ben pedig ugyancsak megyei támogatásból Pályi és Csatár között is leaszfaltozták azt a szakaszt, amely a hágóról az új lakónegyed mentén ereszkedik le, valamint azt, amelyik a hegyközújlaki letérő környékén húzódik, és nagyon töredezett, illetve hullámos volt az aszfaltrétege. A csatári községi út felújítására további 2,2 millió lejt utalt ki a Bihar Megyei Tanács.

Készült Hegyközpályi Község Polgármesteri Hivatala megbízásából

2020.08.30
Galéria
Kulcsszavak: