Mindvégig személyesen vizsgáltak Újlakon

Nem maradtak orvosi ellátás nélkül a hegyközújlakiak a járványhelyzet miatti szükségállapot ideje alatt sem, az ott épített új rendelőt használhatták.

Jó szolgálatot tett az új hegyközújlaki rendelő a szükségállapot alatt – tudtuk meg Roxana Crişan doktornőtől, hegyközpályi háziorvostól. Ő asszisztensével együtt dolgozott a leállás alatt is, és ezzel az emberek is elégedettek voltak, mivel szükség esetén volt részük orvosi ellátásban, az újlakiakat pedig az új rendelőben vizsgálták. Az orvosnő elárulta: a rendelési idő után következtek az úgynevezett terepen töltött időszakok, s ekkor otthonukban vizsgálták meg azokat, akiknek erre volt szükségük. Hozzátette: bár volt olyan háziorvos, aki csak telefonon konzultált, ők a rendeléseket választották, hiszen az elmúlt időszakban az egészségügyi alap- és szakellátáshoz is nehéz volt hozzájutni.

Az új rendelő használatára kiírt közbeszerzési eljárást egyébként épp a járványhelyzet miatt függesztették fel, azt a polgármesteri hivatalnak kell majd folytatnia, tudtuk meg a doktornőtől.

Készült Hegyközpályi Község Polgármesteri Hivatala megbízásából

2020.08.30
Galéria
Új rendelő Hegyközújlakon